Het hoeft niet alleen…

Welkom op de website van Young Spirits, wat leuk dat je ons hebt gevonden! Wij zijn een stichting voor jongeren, actief in Schiedam en Vlaardingen. Hier vind je in het kort waarom Young Spirits voor jou interessant zou kunnen zijn...

Voel jij je onzeker? Heb jij het gevoel dat je er alleen voor staat? Weet je even niet meer welke kant je op moet met je gedachten en heb je het gevoel alsof je vastloopt? Of heb je angsten waar je niet van weet waar ze vandaan komen? Weet dat je er niet alleen voor staat en dat je ook zeker niet de enige bent die dit ervaart.

Met Young Spirits ga je samen met andere jongeren de uitdaging aan om het even helemaal anders te doen! Je komt samen met een kleine groep van verschillende jongeren tussen de 16 en 27 jaar, met allemaal een eigen verhaal dat ze willen delen met anderen. In deze groep ga je een aantal achtereenvolgende weken een middag deelnemen aan verschillende activiteiten en voer je gesprekken waarin je jezelf misschien tegenkomt, maar ook veel nieuwe inzichten krijgt. Je zult dus echt uit je comfortzone komen.

Misschien denk je nu: ‘Ik ben niet gek, dat is hartstikke ongemakkelijk, dit wil ik niet’. Als dat zo is dan ben je hier op de juiste plek terechtgekomen. Zo zei Lucia Rijker uit Dreamschool: Als ik doe wat ik altijd gedaan heb krijg ik wat ik altijd heb gehad. Samen gaan we de uitdaging aan, want het hoeft niet alleen.

Wie zijn wij?

Stichting Young Spirits is een non-profit organisatie die is ontstaan vanuit verschillende hulpvragen van jongeren die wat (meer) ondersteuning konden gebruiken bij hun mentale gezondheid. Zeker in onze huidige maatschappij wordt veel van jongeren verwacht, en het is zeker niet gek als je daarmee worstelt. Ons doel is daarom ook om jongeren hierbij te helpen en door middel van een tof coachingsprogramma te zorgen voor vooruitgang van hun mentale welzijn. Klik hieronder voor meer informatie over de skills die je via Young Spirits aangereikt krijgt…

Wat doen wij?

Young Spirits biedt een programma aan waarin we samen de uitdaging aan gaan om je mentale welzijn te verbeteren. In dit programma zet je je in voor jezelf, maar ook voor de groep. We doen dit in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers tussen de 16 en 27 jaar. Het programma vindt wekelijks plaats in de vorm van een of twee activiteiten waarbij je de uitdaging met jezelf en de groep aangaat. Onze begeleiding is gericht op het bewust worden van wie jij bent en wat jij daarvoor nodig hebt, het ontwikkelen van copingvaardigheden, het versterken van je zelfvertrouwen en het verbeteren van jouw mentale welzijn. Dit kunnen wij doen dankzij zowel professionals als vrijwilligers die vanuit hun hart werken en zich willen inzetten voor de jeugd. Tevens mogen wij later dit jaar nog een pilot vormgeven die draait om het verbinden van een jongere met een ouder.

Het gezicht achter Young Spirits

De initiatiefnemer van Young Spirits is Marit van Toledo. Zij is een bevlogen hulpverlener, die haar hele leven in de gezondheidszorg heeft gewerkt en vooral opereert vanuit haar hart. Ze is moeder van twee volwassen kinderen en werkt als vrijwilliger bij stichting Het Vergeten Kind. In haar carrière ging ze  van doktersassistente en wijkziekenverzorgende naar POH-GGZ (PraktijkOndersteuner Huisarts Geestelijke GezondheidsZorg) en nu is ze fulltime  jeugdprofessional. Marit wil graag een inspiratie zijn voor anderen door het anders te doen dan het bewandelen van de reguliere paden. Oftewel, een echte ‘out-of the box denker’, die in mogelijkheden en oplossingen denkt.

Onze partners

Wij willen dat dit programma voor iedereen beschikbaar is, vandaar dat wij vinden dat het voor deelnemers gratis toegankelijk mag zijn. Inmiddels hebben we meerdere partners, waaronder de gemeentes Vlaardingen en Schiedam. Hun partnerschap is van groot belang om verder te kunnen groeien met onze stichting. Hun financiële en/of ondersteuning met middelen of mensen maakt het mogelijk om onze diensten aan te bieden aan jongeren die hulp nodig hebben.

Wij zijn dankbaar voor hun steun en hun inzet voor het welzijn van jongeren. Onze partners geloven in onze missie en hun bijdrage helpt ons om onze doelen te bereiken en jongeren te helpen wanneer zij het zelf even wat lastiger hebben. Want onthou: het hoeft niet alleen!

Wilt u ook uw steentje bijdragen en partner worden van Young Spirits? Dan horen wij dat natuurlijk enorm graag!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Neem contact op

Wil je ons sponsoren?