Over Young Spirits

Het programma van Young Spirits is in 2021 tijdens de covid-crisis ontstaan, omdat we jongeren op korte termijn niet meer konden doorverwijzen en een alternatief wilden bieden. Dit zodat de jongeren die hulp nodig hadden, toch ergens terecht konden. Tijdens de pilot (het eerste programma) ontstond er zoveel enthousiasme onder de deelnemende jongeren, dat hier in november 2021 de stichting Young Spirits uit ontstond.

In het bestuur zitten een aantal jongvolwassenen, die eerder deelnamen aan het programma en in hun werkzaamheden kunnen putten uit de ervaring die zij hieruit hebben opgedaan. Zij weten zelf het beste wat ze nodig hebben en kunnen daarom goed inschatten wat waardevol is om toe te voegen of te veranderen aan het programma. 

Tijdens de pilot werd de meerwaarde van het programma en de lessen gezien, waardoor het binnen de gemeenten Schiedam en Vlaardingen aandacht kreeg en er voor 2022 subsidie werd toegekend. Uiteindelijk kunnen er door het programma ook kosten bespaard worden, doordat minder jongeren naar de GGZ worden doorverwezen en zij leren in te zien dat ze zelf al veel kunnen veranderen als ze de juiste tools aangereikt krijgen. 

Deze tools leer je door middel van het programma, waarin je begeleiding krijgt van verschillende coaches. We reiken je de skills aan om een andere mindset te kunnen ontwikkelen en steviger in je schoenen te staan, ongeacht wat je omstandigheden op dit moment ook zijn. Dit soort skills leer je niet op school, maar zijn wel heel waardevol voor het vervolg van je leven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Neem contact op

Wil je ons sponsoren?