Over Marit

Ooit werd Marit geïnspireerd door het tv-programma Dream School. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwikkelen van het programma van Young Spirits en de stichting. Waar dit nu nog niet het geval is, hoopt ze in de toekomst ook ouders te gaan betrekken bij het programma van Young Spirits. Marit is van mening dat systemisch werken van meerwaarde is om het hele gezin op een goede manier in hun kracht te kunnen zetten en daarmee de jongeren ook weer in zichzelf te laten geloven, waardoor ze een positiever toekomstbeeld kunnen ontwikkelen en hun eigen talenten leren ontdekken. 

‘’Eén van de jongeren die ik in de huisartspraktijk zag en ik al langer begeleidde, vroeg mij of ik haar mentor wilde worden. Ik heb toen voorgesteld om dit in groepsverband vorm te gaan geven, omdat het lastig was om binnen de huisartspraktijk te doen. Hoe ik dit precies wilde inrichten had ik al langer in gedachten en ik weet ook waar ik met de stichting naartoe wil groeien. Een vraag op LinkedIn leverde binnen een week direct 6 ruimtes in Vlaardingen en Schiedam op waar wij kosteloos gebruik van mochten maken, omdat ik deze lessen vrijwillig aan onze jongeren ging geven’’.

Omdat ze ten tijde van de coronacrisis veel jongeren eenzaam, angstig of somber zag worden, was dit voor Marit een extra motivatie voor de start van het eerste programma. Nog altijd is ze met veel passie bezig om nieuwe jongeren hulp te bieden via de aankomende programma’s, en probeert ze zoveel mogelijk nieuwe connecties te maken om de stichting te laten blijven groeien. Marit vindt dat veel jongeren soms een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, en die wil ze hen dan ook graag geven, want: “De jeugd is de toekomst’’.

"Ik zie het hele leven als een mooie reis, waarin we vooral met elkaar van elkaar en door elkaar kunnen leren." 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Neem contact op

Wil je ons sponsoren?